Mainos
Mainos

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja: Jehovan todistajista asevelvollisia

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö (ps.) kumoaisi Jehovan todistajien erivapauden asevelvollisuudesta. Niinistön mukaan yhden uskontokunnan erivapaus asevelvollisuudesta ei ole tasapuolinen muita kohtaan.

Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) kertoi MTV3 Uutisten haastattelussa vajaa pari viikkoa sitten, että hän laittaisi Jehovan todistajat uskontoryhmälle suunnattuun siviilipalvelukseen. Jehovan todistajat ovat olleet vapautettuja asevelvollisuudesta vuodesta 1987 lähtien.

Niinistön mukaan Jehovan todistajien siviilipalvelusmahdollisuus on selvitettävä.

– Jos yleinen asevelvollisuus koskee myös Jehovan todistajia, niin he saavat sitten valita, menevätkö armeijaan vai suorittavatko siviilipalveluksen. Ja todennäköisesti he haluaisivat sitten sen siviilipalveluksen, Niinistö kertoo MTV3 Uutisille.

Jehovan todistajat itse ovat perustelleet asevelvollisuudesta kieltäytymistä omantunnon kysymyksenä.

Uskontokunnan erivapautta on yritetty ratkaista menneinä vuosina useaan otteeseen ilman tulosta. Esimerkiksi edellinen puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Juha Korkeaoja (kesk.) sekä pääesikunta ovat vaatineet Jehovan todistajien erivapauden kumoamista.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot