Mainos
Mainos

Puolustusvaliokunta: Helikopteriselvitys ennen rahoituspäätöstä

Eduskunnan puolustusvaliokunta kiirehtii kattavaa ja yksityiskohtaista selvitystä puolustusvoimille kaavailluista helikoptereista ja hankinnan rahoituksesta. Valiokunnan mielestä eduskunta voi päättää 7,8 miljardin tilausvaltuuden hyväksymisestä tai hylkäämisestä vasta sitten, kun nämä selvitykset on saatu.

Kannanotto sisältyy puolustusvaliokunnan tänään hyväksymään lausuntoon hallituksen budjettiesityksestä. Tähänastisilla tiedoilla valiokunta on valmis hyväksymään vain helikopterihankinnan suunnitteluun ehdotetun 18 miljoonan markan määrärahan.

Hallitus esittää budjetissaan, että eduskunta hyväksyisi suunnittelumäärärahan yhteydessä lähes 7,8 miljardin tilausvaltuudet, joista lasku lankeaisi maksettavaksi pääosin ensi vuosituhannen alkuvuosina.

Puolustusvaliokunnan kannanotto myötäilee pitkälle sosiaalidemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtajan Erkki Tuomiojan budjetin lähetekeskustelussa linjaamaa näkemystä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme