Mainos
Mainos

Suomi kouluttamaan kurdeja Isisiä vastaan? Puolustusvaliokunta kannattaa, mutta on huolissaan

Puolustusvaliokunta kannattaa suomalaisten osallistumista koulutusoperaatioon Irakissa. Se kuitenkin katsoo, että suomalaisia ei pidä lähettää, jos kouluttajien turvallisuus ei ole riittävällä tasolla.  

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Jussi Niinistön (ps.) mukaan suurimman riskin suomalaisille aiheuttavat liikkumiset eri koulutuskeskusten välillä.

Niinistön mukaan pääkoulutuskeskus on Erbilin kaupungissa ja muut paikat eri puolilla Pohjois-Irakia. Isis-joukkojen hallussa oleva Mosulin kaupunki on noin 80 kilometrin päässä Erbilistä ja noin 50 kilometrin päässä Erbilistä taistellaan. Niinistön mukaan siirtymisissä ovat vaarana Isis-taistelijoiden tuliylläköt ja tienvarsipommit.

Hän sanoo, että suomalaisia ei lähetetä Irakiin taistelutehtäviin, mutta jos suomalaiset joutuvat vastaamaan tuleen, niin suojavarustuksen on oltava paras mahdollinen. 

Suomi kaavailee enintään 50 sotilaan lähettämistä Irakiin Saksan johtamaan operaatioon kouluttamaan kurdien peshmerga-taistelijoita.

Eriävän mielipiteen puolustusvaliokunnan lausuntoon jätti Jyrki Yrttiaho (vr.). Seuraavaksi asiaa käsitellään ulkoasiainvaliokunnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme