Mainos
Mainos

Puolustusvaliokunta käärmeissään puolustusvoimien säästöjen valmisteluista

Eduskunnan puolustusvaliokunta kiirehtii hallitukselta selontekoa turvallisuus- ja puolustuspolitiikan lähivuosien linjauksista.

Valiokunnan mielestä selonteko pitäisi saada eduskunnan käsiteltäväksi viipymättä eli käytännössä vielä tämän vuoden aikana. Hallituksen tavoitteissa se on ollut ensi vuodelle.

Valiokunnan yksimielinen viesti kielii laajasta tyytymättömyydestä tapaan, jolla puolustusvoimien uudistus- ja säästösuunnitelmat on valmisteltu.

Puolustusvaliokunta vaatiikin parempaa tiedonsaantia eduskunnalle. Valiokunnan mielestä uudistusta seuraavan kansanedustajien kontaktiryhmän on saatava riittävät tiedot sen toimeenpanosta.

Valiokunnan lausunnossa ei oteta kantaa armeijan uudistuksen suuriin kiistakysymyksiin kuten yksittäisten varuskuntien kohtaloon.

Jyrkintä linjaa veti valiokunnan tiedotustilaisuudessa perussuomalaisten Pentti Oinonen. Hän ilmoitti, että puolueen edustajat eivät osallistu kontaktiryhmän toimintaan, ennen kuin sen toimenkuvaa on korjattu ja puolustusministeri Stefan Wallin (r) on jättänyt paikkansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme