Mainos
Mainos

Puolustusvaliokunta pikaista miinakieltoa vastaan

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen varoittaa, että maamiinoista luopuminen saattaa johtaa rajuihin supistuksiin puolustusvoimissa.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan kansanedustajista suurin osa antaisi Suomen maamiinojen vanheta varastoon. Vasta sen jälkeen eli vuonna 2020 olisi aika liittyä jalkaväkimiinat kieltävään Ottawan sopimukseen. Kansanedustajien kannat ilmenevät Aamulehden kyselystä.

Ulkoasiainvaliokunnan niukka enemmistö sen sijaan haluaisi kieltää maamiinat jo vuoteen 2010 mennessä. Puolustus- ja ulkoasiainvaliokunnat ovat keskeisessä asemassa, kun syksyllä päätetään uudesta turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta.

Kokonaan Ottawan sopimukseen liittymistä vastaan olivat vain puolustusvaliokunnan Lauri Oinonen (kesk.) ja ulkoasiainvaliokunnan Ben Zyskowicz (kok.).

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen (kesk.) puolestaan varoittaa, että maamiinoista luopuminen voi johtaa rajuihin supistuksiin puolustusvoimissa. Kääriäinen sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että leikkauslistalle joutuisivat armeijan varuskunnat, varikot ja materiaalihankinnat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme