Mainos
Mainos

Puolustusvaliokunta varoittaa ulosliputuksen riskeistä

Eduskunnan puolustusvaliokunta varoittaa, että kriisiaikojen huoltovarmuus voi vaarantua, jos suomalaisten alusten ulosliputus jatkuu. Valiokunta huomauttaa liikenneministeriölle tänään antamassaan lausunnossa, että Suomi on poikkeuksellisen herkkä kriiseille, koska ulkomaankaupan kuljetuksiin tarvitaan jäävahvisteista tonnistoa.

Vakavan kriisin tilanteessa vain kotimainen tonnisto olisi valiokunnan mukaan varmuudella käytettävissä. Ulkomaille rekisteröityjen alusten kytkeminen varautumistyöhön ei juuri ole mahdollista. Puolustusvaliokunta korostaa, että merikuljetusten häiriötön toiminta on maanpuolustuksen kannalta eräs toiminnan perusedellytyksiä. Tämän takia varustamoiden kanssa onkin tehty yksityiskohtaiset suunnitelmat tärkeiden kuljetusten suojaamisesta kriisitilanteissa.

Valiokunta kiirehtiikin toimia, joilla varmistettaisiin jäävahvisteisten kauppa-alusten pysyminen suomalaisessa omistuksessa. Keinoina valiokunta suosittaa sosiaaliturvamaksujen palauttamista varustamoille ja siirtymistä ns. tonnistoveroon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot