Mainos
Mainos

Puolustusvoimain entinen komentaja Sutela on kuollut

Puolustusvoimain entinen komentaja Lauri Sutela on kuollut. Kenraali Sutela kuoli tänään Helsingissä 93 vuoden ikäisenä.

Sutela johti Puolustusvoimia vuodet 1974-1983. Hän oli sodanjälkeisistä komentajista pisimpään virassa.

Sutela valmistui Kadettikoulusta aivan talvisodan kynnyksellä. Jatkosodassa hän toimi muun muassa komppanian päällikkönä ja pataljoonan komentajana.

Lauri Sutela oli keskeisessä roolissa, kun Puolustusvoimat vakiinnutti asemaansa 1970-luvun murroksessa. Tuolloin Suomen turvallisuuspolitiikka joutui tasapainoilemaan idän ja lännen välillä ulkopoliittisten olosuhteiden raameissa.

Presidentti Urho Kekkosen välit Puolustusvoimiin ja sen komentajiin olivat pitkään olleet ongelmalliset. Paljolti henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ansiosta Sutela kykeni luomaan luottamukselliset suhteet presidenttiin.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökokouksen aikoihin vuonna 1975 Sutela laajensi Puolustusvoimien suhteita länsivaltoihin synnyttämättä suurta epäluottamusta Neuvostoliitossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme