Mainos
Mainos

Puolustusvoimain uusi komentaja: Nato saattaa tehdä isoja linjanmuutoksia

Sotilasliitto Nato saattaa tehdä isoja linjanmuutoksia syyskuun huippukokouksessaan Walesissa, arvioi Puolustusvoimien uusi komentaja kenraali Jarmo Lindberg.

Komentajana tänään aloittanut Lindberg muistuttaa, että Afganistanista on vapautumassa valtava määrä Naton Isaf-joukkoja. Yhdysvallat on niin ikään ilmoittanut lisäävänsä miljardi dollaria Euroopassa tapahtuvaan harjoitteluun.

Kun joukot palaavat Eurooppaan, harjoituksia pidetään enemmän ja joukkojen määrät kasvavat. Suomessa asia ei kuitenkaan aiheuta Lindbergin mukaan konkreettisia toimenpiteitä.

Suomessa aktivoitunutta Nato-keskustelua Lindberg pitää tervetulleena. Hän toivoo, että keskustelua käydään faktapohjalta.

- Oletan vielä, että kun Naton huippukokous tässä lähestyy, siitä tulee lisää materiaalia Nato-keskusteluun. Odotan suurella mielenkiinnolla, millaisia linjauksia Nato tulee tekemään syyskuun ensimmäisellä viikolla, Lindberg sanoi tiedotustilaisuudessaan Pääesikunnassa.

Lindbergin mukaan uutiset saattavat olla mielenkiintoisia.

- En yhtään ihmettelisi, jos siellä tulisi ihan kohtalaisiakin linjanmuutoksia.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme