Mainos
Mainos

Puolustusvoimat arviointikäynnillä Venäjällä

Puolustusvoimat tekee virallisen arviointikäynnin venäläiseen sotilastukikohtaan.

Kolmen upseerin ryhmä vierailee venäläisessä maahanlaskudivisioonassa Pihkovassa. Käynti tehdään luottamusta ja turvallisuutta lisäävänä toimena. Suomalaisten sotilaiden kolme päivää kestävä käynti perustuu Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin Wienin asiakirjan määräyksiin.

Arviointikäynnin päämääränä on todentaa Venäjän vuosittaisessa tiedonvaihtoilmoituksessaan antamien tietojen oikeellisuus mm. joukkojen määrästä ja tasosta. Sen tarkoituksena on edistää avoimuutta ja luottamusta maiden välillä. Arviointikäynti on rutiinitoimi, joita Etyj-valtiot tekevät vuosittain yli 70 kertaa. Arviointiryhmään kuuluu kolme upseeria. Ryhmän johtajana on eversti Jorma Jokisalo itäisen maanpuolustusalueen esikunnasta.

Hägglund

Puolustusvoimain komentaja kenraali Gustav Hägglund aloitti puolestaan virallisen vierailun Ranskassa. Hän tapaa kolmen päivän aikana Ranskan korkeinta sotilasjohtoa ja tutustuu maan asevoimiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot