Mainos
Mainos

Puolustusvoimat harkitsee AMOS-heitinjärjestelmän hankkimista

Puolustusvoimat harkitsee AMOS-kranaatinheitinjärjestelmän hankkimista Patria Hägglunds Oy:ltä.

Kauppaneuvottelujen uskotaan saatavan päätökseen lähipäivinä.

Puolustusvoimien tarkoituksena on varustaa kaksi valmiusprikaatia nykyaikaisilla ja tulivoimaisilla kranaatinheitinajoneuvoilla. Kalusto on tulossa Porin prikaatin ja Karjalan prikaatin käyttöön. Laitteistot on tarkoitus toimittaa vuoden 2009 loppuun mennessä.

Laitteistojen hankintahinta on tiettävästi vajaat 120 miljoonaa euroa. Puolustusvoimille on eduskunnan valtuutus tilaukseen.

Alvis Hägglunds on johtava eurooppalainen puolustustarvikkeiden toimittaja. Suomalainen Patria ja ruotsalainen Alvis Hägglunds AB omistavat sen puoliksi. Sen toimipiste sijaitsee Tampereella.

Yhtiö sai taannoin luvan myydä AMOS-järjestelmän valmistus- ja myyntilisenssin Yhdysvaltoihin.

AMOS edustaa kranaatinheitintekniikassa kaikkein uusinta tekniikkaa. Se pystyy toimimaan itsenäisesti suurella tulivoimalla. Se ampuu samanaikaisesti useita kranaatteja samaan kohteeseen ns. ryöppyammuntana.

AMOS-torni sisältää kaksiputkisen 120 millin kranaatinheittimen, automaattisen latausjärjestelmän ja täysin digitaalisen ammunnanhallintajärjestelmän.

AMOS-järjestelmässä voidaan käyttää kaikkia nykyaikaisia rihlaamattomalle putkelle tarkoitettuja ammuksia. Järjestelmä voidaan yhdistää myös useisiin tela- ja pyöräajoneuvoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme