Mainos
Mainos

Puolustusvoimat karsii työntekijöitä odotettua vähemmän

Puolustusvoimat arvioi nyt työntekijöidensä vähennystarpeeksi 1800 henkilötyövuotta, kun vielä syksyllä keskusteltiin 2500 henkilötyövuotta vastaavista vähennyksistä.

Puolustusvoimien henkilöstövähennykset ovat jäämässä ennakoitua pienemmiksi. Puolustusministeriön ylijohtajan Marco Krogarsin mukaan henkilöstöä karsitaan reilun 1800 henkilötyövuoden verran. Syksyllä julkaistussa valtiovarainministeriön tuottavuusohjelmassa vähennykset olivat vielä lähes 2500 henkilötyövuotta.

Valtiovarainministeriö ja puolustusministeriö ovat neuvotelleet leikkauksista budjettivalmisteluissa. Krogarsin mukaan lähdössä olevat työpaikat ovat sellaisia, joiden karsimista suunniteltiin jo aiemmin.

- Henkilöstön näkökulmasta tässä ei ole tapahtumassa mitään dramaattista. Sitähän tässä eniten pelättiin silloin syksyllä, että minkälaisia henkilöstöleikkauksia tämä aiheuttaa, sanoo Krogars.

Turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon perusteella oltiin jo karsimassa 1200 työpaikkaa vuoden 2012 loppuun mennessä. Nelisensataa työpaikkaa lähtee Puolustushallinnon Rakennuslaitokselta vuoteen 2011 mennessä, kun tilojen kunnossapitotoimintaa kuten siivousta ulkoistetaan. Muissa kehittämishankkeissa on häviämässä reilut 250 paikkaa.

Valtiovarainministeriön ja puolustusministeriön välillä on erimielisyyttä siitä, mihin leikkauksilla saadut säästöt käytetään. VM on esittänyt säästöjen jakamista puoliksi niin, että puolustusministeriö saisi käyttää puolet rahoista omiin menoihinsa. Krogarsia tämä ei tyydytä, sillä rahoille on jo mietitty käyttöä.

- Mehän olemme tehneet erilaisia rationalisointitoimenpiteitä sillä ajatuksella, että saadaan niistä siirrettyä rahoja varsinaiseen ydintoimintaan.

- Jos valtiovarainministeriö haluaa niistä kohtuullisen ison siivun, se on tietysti pois meidän suunnitelmasta. Joudutaan tinkimään joko puolustusvoimien päivittäisestä toiminnasta tai pitkäjänteisestä kehittämistyöstä, arvioi Krogars.

Puolustusministeriö antoi virallisen vastauksen valtiovarainministeriön kehysehdotukseen noin viikko sitten. Henkilöstövähennyksistä ja säästöjen käytöstä kirjoitti tänään Ruotuväki-lehti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme