Mainos
Mainos

Puolustusvoimat kielsi käsikranaattien käytön

Panssariprikaatin kantahenkilökuntaan kuuluva yliluutnantti loukkaantui eilen harjoituksessa Hätilässä, kun varusmiehen heittämä sirpalekäsikranaatti räjähti ennenaikaisesti.

Puolustusvoimat on asettanut kaikki sirpale- ja painekäsikranaatit käyttökieltoon. Kielto astuu voimaan heti.

Pääesikunnasta kerrotaan, että käyttökielto johtuu eilen Hätilässä sattuneesta onnettomuudesta. Panssariprikaatin kantahenkilökuntaan kuuluva yliluutnantti loukkaantui harjoituksessa, kun varusmiehen heittämä sirpalekäsikranaatti räjähti ilmassa lähes heti heiton jälkeen.

Yliluutnantti oli ollut valvomassa harjoitusta. Kranaatin heittänyt varusmies oli ehtinyt suojautua poteroon ennen räjähdystä, mutta yliluutnantti oli vasta suojautumassa.

Yliluutnantti sai kranaatin sirpaleita olkapäähänsä, sormiinsa ja reiteensä. Ennenaikaisen räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä.

Puolustusvoimat sallii yhä harjoituskäsikranaattien käytön, kunhan heittäjä ja heittoasemanjohtaja käyttävät ampujan suojalaseja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme