Mainos
Mainos

Puolustusvoimat kunnostaa räjähdevarastonsa

Puolustusvoimien on uusittava räjähteidensä varastointi voimassa olevien säädösten mukaiseksi vuoden 2012 loppuun mennessä.

Puolustusvoimat kunnostaa räjähdevarastonsa vuoteen 2012 mennessä, jolloin vanhenevat ampumatarvikkeet on tarkoitus poistaa käytöstä. Osa niistä käytetään harjoituksissa ja osa hävitetään, tiedottaa pääesikunta.

Puolustusvoimat rakentaa yli 100 uutta maapeitteistä varastosuojaa ja luolavarastoa. Noin 200 vanhaa teräsrunkoista ja peltivaippaista varastoa peruskorjataan rakentamalla maavalleja. Työt aloitetaan tänä vuonna. Osasta varastoja luovutaan, kun varikoita, laitoksia ja varastoalueita yhdistetään ja toimintoja keskitetään.

Rakentamisohjelman kustannusarvio on 110-130 miljoonaa euroa, ja vallitustöiden kustannusarvio on 13 miljoonaa euroa. Rakentamisen suunnitelmat ovat sisältyneet puolustusvoimien toimintasuunnitelmiin.

Puolustusvoimien on uusittava räjähteidensä varastointi voimassa olevien säädösten mukaiseksi vuoden 2012 loppuun mennessä. Puolustusvoimilla on yli 2000 räjähdevarastoa noin 50 paikkakunnalla, jotka on rakennettu aiemmin voimassa olleiden ohjeiden mukaisiksi. Uusien ohjeiden edellyttämät korjaukset aloitettiin vuonna 2002.

Pääesikunnan teknillinen tarkastusosasto on tehnyt viranomaisena eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun räjähteiden varastoinnista. Eduskunnan oikeusasiamies tutkii kantelun, punnitsee viranomaisen toiminnan ja ottaa kantaa sen lainmukaisuuteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot