Mainos
Mainos

Puolustusvoimat lisää huumevalvontaa

Puolustusvoimat yrittää kitkeä kasvavaa huumeongelmaa valvontaa lisäämällä.

Tulevaisuudessa esimerkiksi osa varusmiehistä, rauhanturvaajat sekä kaikki sotilasuralle aikovat joutuvat huumetestiin.

Varusmiesten huumekokeilut yleistyivät selvästi 90-luvulla. Vuonna 87 huumeita oli kokeillut noin kahdeksan prosenttia varusmiehistä. 90-luvun puolivälin jälkeen huumekokeiluja on ollut ikäluokasta joka viidennellä.

- Puolustusvoimathan kohtaa vuosittain lähes koko miespuolisen ikäluokan ja samassa suhteessa kun huumeongelma on kasvanut yhteiskunnassa se näkyy myös meillä, apulaisosastopäällikkö Jarmo Helenius Pääesikunnan henkilöstöosastolta kertoo.

Varusmiespalveluksen keskeytykset huumeongelman takia ovatkin kasvussa. Lisäksi aiempaa useampi saa vapautuksen palveluksesta jo kutsunnoissa. Näihin epäkohtiin halutaan nyt puuttua Puolustusvoimien uudessa huumestrategiassa.

Tarkoituksena on muun muassa lisätä yllätystestien ja valvontatarkastusten määrää.

Ensimmäinen huumekoirakurssi käyntiin

Puolustusvoimien ensimmäinen huumekoirakurssi alkoi tällä viikolla Niinisalon varuskunnassa. -Tullin ja poliisin huumekoirakapasiteetti ei mahdollistanut riittävän laajaa tarkastustoimintaa puolustusvoimissa, apulaisosastopäällikkö Helenius perustelee.

Huumekoiria aiotaan kouluttaa jatkossa vuosittain. Tavoitteena on valmentaa kolmisenkymmentä koiraa huume-etsintään.

Kolmen kuukauden kurssin jälkeen huumekoirat sijoitetaan joukko-osastoihin ympäri maata.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme