Mainos
Mainos

Puolustusvoimat lisää sopimussotilaita

Puolustusvoimat aikoo palkata lisää sopimussotilaita. Keväällä käynnistetyn kokeilun avulla on määrä selvittää, miten sopimussotilaat soveltuvat eri tehtäväalueille.

Sotilaita kartan aarella

-Kokeilua jatketaan tämän vuoden ajan, ja sopimussotilaiden määrää on tarkoitus hieman lisätä vuonna 2000, kertoo toimialapäällikkö Pasi Lankinen pääesikunnasta.

Sopimussotilaiden pestauksen tavoitteena on tuottaa ammattitaitoista reserviä. Valtioneuvosto totesi vuonna 1997 selonteossaan, että tällaisen reservin tarve kasvaa mm. asejärjestelmien teknistyessä. Sopimussotilaat pyritään nimittämään jatkossa virkasuhteeseen 6-12 kuukaudeksi.

Sopimussotilaiksi otetaan lähinnä erikoiskoulutettua miehistöä. Ainoastaan erityistapauksissa ryhmään palkataan reservinupseeri- tai aliupseerikoulutuksen saaneita. Tähän mennessä haettavana on ollut vajaat sata sopimussotilaan tehtävää.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot