Mainos
Mainos

Puolustusvoimat: Naisia on tarpeeksi

Puolustusvoimat kertoo, että nykyinen naispuolisten varusmiespalveluksen suorittajien määrä on riittävä.

Esimerkiksi tietoverkkopuolustuksen nouseva merkitys tai varusmiesten vapauttaminen ylipainon tai huonokuntoisuuden takia ei lisää naisalokkaiden tarvetta. Miespuolinen ikäluokka ja reserviläiset riittävät.

Puolustusvoimain pääesikunnan suunnitteluosaston johtajan Heikki Pohjan mukaan Puolustusvoimat pyrkii joka tapauksessa houkuttelemaan naisia varusmiespalvelukseen.

Arto Jokinen Tasa-arvoasiain neuvottelukunnasta sen sijaan sanoo, että Puolustusvoimat tarvitsee lisää naisia. Syy on Jokisen mukaan etupäässä se, että naisia tarvitaan rauhanturvatyössä. Naiset voivat Jokisen mukaan miehiä paremmin auttaa esimerkiksi raiskauksen uhreja.

Varusmiespalvelukseen astuu noin 500 naista vuosittain. Tänään maanantaina noin 360 naisen oli määrä aloittaa asepalvelus.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot