Mainos
Mainos

Puolustusvoimat pyrkii lakkauttamaan 1200 työtehtävää

Puolustusvoimat kertoi pari viikkoa sitten henkilöstövähennysten jäävän ennakoitua pienemmiksi.

Puolustusvoimat on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut vuoteen 2012 ulottuvan säästökuurinsa seurauksena. Neuvoteltavana on 1200 tehtävän lakkauttaminen ja 500 tehtävän kohdentaminen uudelleen.

Tämän hetken arvion mukaan 1200 tehtävän lakkauttaminen johtaa noin 200 henkilön irtisanomiseen.

Puolustusvoimat kertoi pari viikkoa sitten henkilöstövähennysten jäävän ennakoitua pienemmiksi. Syksyllä julkaistussa valtiovarainministeriön tuottavuusohjelmassa vähennykset olivat vielä lähes 2500 henkilötyövuotta.

Tämän lisäksi noin 3600 henkilöä jää eläkkeelle ja arviolta 3000 henkilöä hakeutuu uusiin tehtäviin normaalien työpaikan vaihtojen myötä lähivuosien aikana. Tarkoituksena on, että ihmiset vaihtuvat, mutta tehtävät pääosin säilyvät.

Yt-neuvottelut käydään kaikissa rakennemuutoksen kohteena olevissa puolustusvoimien organisaatioissa ja ne koskevat kaikkia niissä työskenteleviä palkattuun henkilökuntaan kuuluvia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot