Mainos
Mainos

Puolustusvoimat raivaa yhä enemmän sodanaikaisia räjähteitä

Puolustusvoimien mukaan veteraanit ottivat sodista mukaansa runsaasti esimerkiksi kranaatinheittimien ammuksia, käsikranaatteja, miinoja ja räjähdysaineita.

Puolustusvoimat saa yhä enemmän ilmoituksia sodanaikaisista räjähteistä.

Keskisuomalaisen mukaan kuluvan vuoden aikana puolustusvoimat on saanut yhteensä 143 raivaustehtävää, joista suurimmassa osassa tehtiin vaarattomaksi veteraanien sotamuistoiksi ottamia räjähteitä.

Useimmiten löydetyistä räjähteistä ilmoittavat veteraanien omaiset.

- Ilmoituksia sotamuistoista tulee enemmän kuin ennen. Kyseessä on luultavasti sukupolvenvaihdos. Perikunnat haluavat eroon mummonmökkien kellareissa olevista räjähteistä, sanoo everstiluutnantti Timo Lairio.

Lairion mukaan veteraanit ottivat sodista mukaansa runsaasti esimerkiksi kranaatinheittimien ammuksia, käsikranaatteja, miinoja ja räjähdysaineita. Räjähteitä löytyy asunnoista ja navettojen ylisiltä ja niihin törmätään myös muun muassa vanhoja taloja purettaessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme