Mainos
Mainos

Puolustusvoimat raivaa yhä enemmän sodanaikaisia räjähteitä

Puolustusvoimien mukaan veteraanit ottivat sodista mukaansa runsaasti esimerkiksi kranaatinheittimien ammuksia, käsikranaatteja, miinoja ja räjähdysaineita.

Puolustusvoimat saa yhä enemmän ilmoituksia sodanaikaisista räjähteistä.

Keskisuomalaisen mukaan kuluvan vuoden aikana puolustusvoimat on saanut yhteensä 143 raivaustehtävää, joista suurimmassa osassa tehtiin vaarattomaksi veteraanien sotamuistoiksi ottamia räjähteitä.

Useimmiten löydetyistä räjähteistä ilmoittavat veteraanien omaiset.

- Ilmoituksia sotamuistoista tulee enemmän kuin ennen. Kyseessä on luultavasti sukupolvenvaihdos. Perikunnat haluavat eroon mummonmökkien kellareissa olevista räjähteistä, sanoo everstiluutnantti Timo Lairio.

Lairion mukaan veteraanit ottivat sodista mukaansa runsaasti esimerkiksi kranaatinheittimien ammuksia, käsikranaatteja, miinoja ja räjähdysaineita. Räjähteitä löytyy asunnoista ja navettojen ylisiltä ja niihin törmätään myös muun muassa vanhoja taloja purettaessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot