Mainos
Mainos

Puolustusvoimat: Rauhanturvaajaleirin mellakka suunniteltu

Puolustusvoimien mukaan kuun alussa Afganistanin suomalaisten ja norjalaisten rauhanturvaajien tukikohtaan tehtyä hyökkäystä oli valmistelu etukäteen muun muassa jakamalla mellakoitsijoille raskasta aseistusta.

Afganistanin Maimanassa suomalaisten ja norjalaisten rauhanturvaajien tukikohdassa sattunut mellakka oli suunniteltu. Puolustusvoimien tekemän selvityksen mukaan tukikohtaan hyökkäsi helmikuun alussa järjestäytynyt ryhmittymä, joka oli suunnitellut iskun etukäteen. Puolustusvoimien selvityksestä kertoi Ruotuväki-lehti.

Järjestettyyn hyökkäykseen viittaa selvityksen mukaan muun muassa se, että mellakoijilla oli käytössään runsaasti polttopulloja ja käsikranaatteja. Hyökkääjät tulittivat tukikohtaa jopa singolla. Lisäksi yhteenotossa heitetyt kivet oli tuotu havaintojen mukaan paikalle autoilla.

Suomalaisrauhanturvaajat tiesivät raportin mukaan jo etukäteen, että paikalliset valmistelivat mielenosoitusta. Leirin vartiointia vahvistettiinkin levottomuuksia edeltäneenä iltana.

Tukikohdassa oli hyökkäyksen aikaan kymmenen suomalaista ja neljäkymmentä norjalaista rauhanturvaajaa. Suomalaiset eivät loukkaantuneet levottomuuksissa, mutta viisi norjalaista sai vammoja. Mellakoijia oli 200-300. Heistä kuoli ammuskelussa neljä ja noin 20 haavoittui.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme