Mainos
Mainos

Puolustusvoimat ryhtyy testaamaan henkilöstöä

Kaikki puolustusvoimien palvelukseen hakeutuvat joutuvat ensi vuoden alusta lähtien psykologiseen testiin. Aiemmin testaus on koskenut vain sotilaita ja tiettyihin erikoistehtäviin tulevia.

Täyteen testaukseen ryhdytään pääesikunnan mukaan, koska tulevaisuuden kriiseissä henkilöstöä johdetaan yhä enemmän yksilöinä. Siksi myös henkilöstön kehittämis- ja kasvutarpeiden tunnistaminen ja huomioon ottaminen ovat keskeisellä sijalla tulevaisuuden johtamiskulttuurissa.

Henkilöstöä varten on kehitetty uusi henkilöarviointi- ja uransuunnittelujärjestelmä, joka sisältää myös henkilöstön hankinnan, kehittämiskeskustelut ja pätevyysarvioinnin. Viime vuonna uudistettu varusmiesten johtajakoulutus on osa tätä kokonaisuutta. Täysin uutena menetelmänä otetaan käyttöön kyvykkyysarviointi. Siinä ovat mukana esimies, yksi työtoveri, kaksi alaista ja testattava itse.

Uusien järjestelmien käyttöönotto vaatii runsaasti koulutusta. Elo-syyskuun aikana lähes 300 henkilöstöalan ammattilaista ja esimiestä ovat saaneet lisäoppia henkilöstövoimavarojen uusista suuntauksista. Puolustusvoimien koko henkilöstö koulutetaan asiassa vuoden loppuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot