Mainos
Mainos

Puolustusvoimat selvittää varikoiden yhdistämistä

Puolustusvoimien Materiaalilaitos on aloittanut selvitystyön varikoidensa hallinnollisesta yhdistämisestä. Tavoitteena on muodostaa hallinnollisesti riittävän vahvoja tulosyksiköitä.

Varsinaisia toimipisteitä ei ole tarkoitus ainakaan siirtymävaiheessa lakkauttaa. -Tekeillä olevaan selvitykseen perustuvia muutoksia aletaan toteuttaa aikaisintaan vuonna 2006, kertoi Materiaalilaitoksen johtaja, kontra-amiraali Pertti Malmberg tänään Tampereella.

Selvityksen on määrä valmistua ensi kesään mennessä, ja siinä otetaan kantaa muun muassa yhdistymisten aikatauluihin ja henkilöstövaikutuksiin. Malmbergin mukaan mahdolliset henkilöstön vähennykset koskisivat lähinnä hallinnon työntekijöitä.

Malmbergin mukaan tavoitteena on vähentää tulosyksiköiden määrä noin kymmeneen. Vuodenvaihteessa Materiaalilaitokselle jää 16 tulosyksikköä, kun Oriveden, Vammalan, Vaajakosken ja Sääksjärven varikot lakkautetaan aiemman päätöksen mukaisesti.

PvMatL2008-projektissa selvitetään mahdollisuudet yhdistää Hämeenlinnassa toimiva Panssarivarikko ja Nokialla toimiva Kuljetusvarikko, Riihimäen Elektroniikkalaitos ja Lylyn Viestivarikko sekä Ähtärin asevarikko ja Parkanon ja Keuruun Pioneerivarikot. Lisäksi selvitetään eri vaihtoehdot Haapajärven, Kuopion, Toivakan ja Lievestuoreen asevarikkojen yhdistämiseksi.

Selvityslistalla ovat myös Ilmajoen Lääkintävarikon yhdistäminen joko Ähtärin Asevarikkoon tai Hämeenlinnassa toimivaan Talousvarikkoon sekä lakkautettavan Lievestuoreen Suojeluvarikon toimintojen organisointi ja sijoittaminen.

Puolustusvoimien Materiaalilaitoksen palveluksessa on yhteensä 2500 henkilöä ja laitoksen budjetti on 400 miljoonaa euroa eli viidesosa Suomen puolustusbudjetista. Laitoksen esikunta sijaitsee Tampereella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme