Mainos
Mainos

Puolustusvoimat työstää parempaa tukea rauhanturvaajille

Puolustusvoimat suunnittelee parempaa tukiverkkoa rauhanturvaajille. Uuden ohjeen on määrä valmistua syksyksi, ja toiminta alkaa tämän vuoden lopulla.

Suunnitteilla on muun muassa koulutuksen lisääminen esimiehille. Koulutuksella pyritään huomaamaan palveluksen aiheuttamat ongelmat aikaisempaa paremmin ja tarjoamaan tukea entistä tehokkaammin.

- Tämä ei tarkoita, että sijoitetaan psykologeja rauhanturvaajien mukana. Tällä tehdään elämä mahdolliseksi palveluksen aikana, kertoi everstiluutnantti Mikko Viitala pääesikunnasta tänään STT:lle.

- Tukijärjestelmä on tarkoitus luoda siten, että tuki jatkuu myös palveluksen jälkeen.

Kotiutumisen jälkeinen tuki hoidetaan Rauhanturvaajaliiton kautta.

Henkinen jaksaminen nousi puheenaiheeksi, kun juuri kotiutunut rauhanturvaaja ampui itsensä ja toisen miehen Rovaniemellä toukokuussa.

Turun Sanomien saamien haastatteluiden mukaan osa rauhanturvaajista peittelee ongelmiaan palveluksen päättymisen pelossa. Vammat ja henkiset ongelmat voivat johtaa kotiuttamiseen, jos niiden katsotaan estävän osallistuminen palvelustehtävään.

Puolustusvoimien työryhmä on valmistellut uudistusta helmikuusta lähtien. Asiasta kertoi maanantaina Turun Sanomat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme