Mainos
Mainos

Puolustusvoimauudistuksen asiakirjat julki vasta huomenna

Puolustusvoimauudistusta koskevat valmisteluasiakirjat julkaistaankin vasta huomenna eikä tänään iltapäivällä. Puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivosen mukaan asiakirjojen pitää käydä vielä ministeriön ylimmällä johdolla luettavana.

- Asia on kyllä loppusuoralla. Tämä on ihan normaali proseduuri, kun tämäntyyppistä aineistoa laitetaan. Täytyy katsoa, että kaikki ovat tietoisia, mitä menee ulos, Iivonen sanoo.

Puolustusministeriön hallintayksikön johtaja Hannu Antikainen kertoi aamulla, että kolme julkaistavaa asiakirjaa vaativat enää ministeriön ja Pääesikunnan tarkistamista salassa pidettävien asioiden osalta.

Asiakirjoja ovat tiettävästi pyytäneet useat tiedotusvälineet, muun muassa STT jo viime maanantaina. Osa tiedoista on salassa pidettäviä, joten julkisten osien erottaminen on puolustusministeriön mukaan vienyt aikaa.

Valmisteluasiakirjat ovat nousseet kohun keskipisteeseen lakkautettavien varuskuntien ja Dragsvikin varuskunnan säilymisen vuoksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme