Mainos
Mainos

Puolustusvoimauudistus sulki kolme joukko-osastoa

Puolustusvoimauudistus konkretisoitui tänään, kun kolmen joukko-osaston toiminta päättyi. Vuodenvaihteessa lakkautettavien listalla olivat Pohjois-Karjalan prikaati Kontiolahdella, Ilmavoimien teknillinen koulu Jämsässä ja Kotkan rannikkopataljoona.

Puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen korosti Kontiolahdella, että uudistus on välttämätön. Uudistus vie armeijasta 2100 tehtävää, mutta työpaikkansa menettävien määrää ei vielä tarkasti tiedetä.

- Irtisanottavien määrä tulee jäämään selvästi alle 400, Puheloinen sanoi.

Puheloinen kommentoi myös EU:n taisteluosaston hyödyllisyyttä Suomelle. Puheloisen mukaan Suomen kannattaa ehdottomasti olla mukana EU:n taistelujoukkojen ytimessä, vaikka toiminnan mielekkyyttä onkin laajasti jo kritisoitu.

 - Totta kai taisteluosastojen käytettävyys voisi olla parempi, mutta sekin kuuluu siihen valmiusvaiheeseen. Se tuottaa aika paljon hyötyjä koulutuksellisesti ja joukkojen suorituskyvyn kehittämisen kannalta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme