Mainos
Mainos

Puolustusvoimia kiinnostaa siviilisairaaloiden asiakkuus

Puolustusvoimat aikoo jatkossa lisätä terveydenhoitopalvelujen ostoa siviilipuolelta. Tavoitteena on, että varuskuntien perusterveydenhoito säilyisi ennallaan, mutta säästöjä haettaisiin muun muassa varuskuntasairaaloiden kuluja karsimalla. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että vuodehoitoa vaativia potilaita siirrettäisiin siviilisairaaloihin, kuten jo nyt tehdään esimerkiksi Pohjois-Suomessa.
Seuraavan kolmen vuoden aikana selvitetään, missä muualla ostopalveluja voitaisiin käyttää hyväksi.

Päätöksiin vaikuttavat muun muassa, miten lähellä varuskunnat ovat paikkakuntien yleisiä terveyspalveluja ja mikä on niiden saatavuus. Puolustusvoimissa ollan kuitenkin sitä mieltä, että omia poliklinikoita tarvitaan. Äkillisen epidemian sattuessa ei tavalliseen sairaalaan ängetä noin vain 300 miestä.
Myös siviililääkärien pätevyys varusmiesten hoidossa askarruttaa armeijaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot