Mainos
Mainos

Puolustusvoimien jätti-irtisanomisiin helpotusta

Puolustusvoimissa on tällä hetkellä irtisanomisuhan alla noin 340 työntekijää, kerrotaan Pääesikunnasta.

Alun perin määrä oli noin 900, mutta määrä on pienentynyt kuluneen puolentoista vuoden aikana.

Pääesikunnan mukaan esimerkiksi 160 työntekijää on siirtynyt Puolustusvoimien sisällä uusiin tehtäviin. Vajaat 90 työntekijää on puolestaan ottanut irtisanomispaketin.

Nykyinen irtisanomisuhan alla olevien määrä jakaa työntekijäjärjestöjen mielipiteet. Järjestöt ovat tyytyväisiä siihen, että potkut uhkaavat entistä pienempää määrää, mutta määrä on edelleen iso.

Maanpuolustuksen Henkilökuntaliitto on huolissaan erityisesti siviilityöntekijöistä, joilla on eläkeikään kahdesta kolmeen vuotta. He eivät pääse siihen 200 henkilön ylivahvuuteen, jotka pääsevät vuoden sisään eläkkeelle ja saavat siksi säilyttää työpaikkansa.

Aliupseeriliiton puheenjohtajan Petteri Leinon mielestä henkilöstösuunnittelussa tehdyt selviytymispolut ovat onnistuneet erinomaisesti.

Puolustusvoimien irtisanottavien määrä varmistuu kesäkuun lopussa, sillä tieto potkuista pitää antaa puoli vuotta etukäteen.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme