Mainos
Mainos

Puolustusvoimien komentaja otti kantaa keskusteluun naisten häirinnästä armeijassa –määräsi tasa-arvokoulutusta armeijaan

Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg on ottanut kantaa viime päivinä käytyyn keskusteluun naisten Puolustusvoimissa kokemasta häirinnästä ja syrjinnästä.

Puolustusvoimien komentaja on määrännyt henkilökunnalle ja varusmiehille järjestettäväksi koulutusta, jossa muistutetaan tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta, Jarmo Lindberg kertoo tiedotteessa.

Lisäksi ilmoitusmenettelyjä kehitetään.

–  Seksuaalista häirintää, syrjintää tai muuta epäasiallista käytöstä ei tule hyväksyä, vaan jokaisen on puututtava siihen, kirjoittaa Lindberg.

–  Kannustan kaikkia, jotka kokevat epäasiallista käytöstä ilmoittamaan siitä esimiehelle tai muille työyhteisön tukihenkilöille.

Yle uutisoi viime viikolla, että joka neljäs varusmiespalvelusta suorittava nainen kertoo kokeneensa seksuaalista häirintää. Syrjinnästä kertoo Ylen mukaan noin puolet varusmiespalveluksessa olevista naisista.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme