Mainos
Mainos

Puolustusvoimien komentaja: Lisäsäästöt koettelisivat jo uskottavuutta

Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen on tyytyväinen siihen, että Puolustusvoimien irtisanomiset jäävät pelättyä pienemmiksi. Puheloinen ennakoi kuitenkin ongelmia muutaman vuoden päähän.

Puolustusvoimat irtisanoo 126 henkilöä ensi vuoden alusta.  Alun perin vähennystarve oli oin 2100 tehtävää.

Komentaja Ari Puheloisen mukaan Puolustusvoimien toiminta kyetään sopeuttamaan leikkauksiin.

– Yksi haaste kuitenkin jää. Se, että jos puolustusbudjetit vuodelle 2015 jäävät nyt linjatulle tasolle, niin puolustusmateriaaliin ei jää riittävästi rahaa vuosikymmenen loppupuolella. Silloin meidän uskottavuutemme on vaakalaudalla.

Puolustusvoimien vähennykset kohdistuvat erityisesti logistiikkaan ja hallinnon tukipalveluihin.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistö arvioi puolustusvoimien toiminnan heikkenevän säästöjen myötä:

– Selvä se, että heikkenee, mutta jää nähtäväksi millä tavalla. Puolustusvoimat oli pakkoraossa, kun rahaa ei yksinkertaisesti ollut. Ainoa ilahduttava asia on se, että vähennyksiä oli näinkin vähän, kun alkuolettama irtisanomisille oli peräti 2 100 tehtävää, sanoo Niinistö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme