Mainos
Mainos

Puolustusvoimien komentaja vastaa: Miksi EU-taistelujoukkoja ei käytetä?

Maailman kriisipesäkkeissä kaivattaisiin tämän tästä kipeästi sotilaallistakin apua, mutta viime vuosikymmenellä suurin odotuksin luodut EU-joukot seisovat edelleen toimettomina.

SDP:n Kotkassa järjestämässä ulko- ja turvallisuuspoliittisessa tilaisuudessa asia vaivasi ulkoministeri Erkki Tuomiojaakin (sd.), joka kysyi asiasta paneelivieraana olleelta Puolustusvoimien komentajalta Jarmo Lindbergiltä.

Kenraali Lindberg piti yhtenä syynä joukkojen käyttämättömyyteen sitä, että niiden päivystyksiä on käytetty lepovuoroina esimerkiksi Afganistanista palaaville joukoille. Toinen syy on se, että operaatiossa tapahtuvia kustannuksia ei korvata.

– Se raha pitää jostain budjetista kaivaa, ja monet eivät ole yllätyksellisesti halukkaita niitä rahoja kaivamaan, kun puolustusbudjetteja on eri maissa Euroopassa viime aikoina laskettu.

Suomi aloittaa ensi vuoden alussa Ruotsin johtamassa osastossa neljännen päivystysvuoronsa, tällä kertaa helikopteriosastolla.

– Meillä on kuljetushelikoptereita ja noin 60 henkilöä siinä, Lindberg kertoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme