Mainos
Mainos

Puolustusvoimien kopterissa häiriö

Samantyyppinen kopteri syöksyi maahan helmikuussa. Nyt esiintynyt häiriö oli armeijan mukaan lievä.

Puolustusvoimien kaksi MD500-kevythelikopteria oli harjoituslennolla Valkealan Vuohijärvellä tänään iltapäivällä,, kun toisen helikopterin ohjauksen keventämislaitteessa ilmeni lievä häiriö.

- Häiriö ei vaikuttanut koneen lento-ominaisuuksiin, joten helikopteri laskeutui normaalisti Utin lentokentälle noin 20 minuuttia häiriön havaitsemisen jälkeen, kerrotaan Utin jääkärirykmentistä.

Rykmentin mukaan häiriössä kyse oli ohjainsauvassa olevasta trimmistä, jonka tehtävänä on hienosäätää roottorin lapojen kulmia. Koneen ohjaaja ei voinut säätää trimmiä siten, että ohjaaminen olisi ollut täysin normaalia ja vakaata.

Utissa on kaikkiaan seitsemän saman tyyppistä kopteria. Niiden trimmit vaihdettiin helmikuussa sattuneen onnettomuuden jälkeen. Kopteri menetti tuolloin ohjattavuutensa noin 10-15 metrin korkeudessa, keikahti ilmassa ympäri ja putosi alas pellolle. Ohjaaja selvisi vammoitta turmasta, mutta kopteri vaurioitui korjauskelvottomaksi. Onnettomuuden tutkinta on vielä kesken.

Tähän mennessä amerikkalaisvalmisteisille MD500-koptereille on tapahtunut Suomessa kuusi varsinaista lento-onnettomuutta. Tämänpäiväisen vaara- tai häiriötilanteen kaltaisia tilanteita esiintyy rykmentin mukaan aina silloin tällöin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot