Mainos
Mainos

Puolustusvoimien lippupäivän paraati Haminassa

Tänään vietetään puolustusvoimien lippujuhlan päivää. Valtakunnallinen paraati järjestetään 350-vuotisjuhliaan Haminassa. Paraatiin osallistuu 1000 ihmistä ja 62 ajoneuvoa. Ylilennossa on mukana yhteensä 16 helikopteria ja lentokonetta.

Paraatikatselmus on Haminan kauppatorilla puoliltapäivin.

Ohimarssin ottaa vastaan Itäisen Maanpuolustusalueen komentaja kenraaliluutnantti Vesa Kämäri. Hänen seurassaan on maaherra Tuula Linnainmaa ja Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt.

Kaskeala painottaa kansainvälistä yhteistyötä


Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala painottaa päiväkäskyssään kansainvälistä yhteistyön merkitystä Suomen turvallisuuden vahvistamisessa. Kaskealan mukaan sotilasyhteistyöhön osallistuminen ei ole ristiriidassa kansallisen puolustuksen tavoitteiden kanssa.

Hän nostaa esiin myös kannanotot, joiden mukaan Suomen puolustusjärjestelmä ei sopisi yhteen sellaisen puolustuksen kanssa, joka toteutettaisiin EU:n tai Naton puitteissa. Kaskealan mukaan todisteita tällaisille väitteille ei ole.

Hän kuitenkin korostaa, että perusajatuksena tulee yhä olemaan se, että Suomea puolustavat suomalaiset.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot