Mainos
Mainos

Puolustusvoimien varikoilta häviää yli 500 työpaikkaa

Henkilöstön vähennykset luvataan hoitaa luonnollisella vaihtuvuudella ja tarjoamalla työtä muista puolustusvoimien yksiköistä. Irtisanomisilta ei kuitenkaan tiettävästi kokonaan vältytä.

Puolustusvoimien varikkojen ja varastojen yhdisteleminen vie maakunnista yhteensä 520 työpaikkaa vuoteen 2010 mennessä. Sanomalehti Pohjalaisen mukaan luvut sisältyvät Pääesikunnan esitykseen materiaalilaitoksen uudesta organisaatiosta.

Vuoteen 2008 mennessä työpaikkoja katoaa jo 270. Rajuimmin supistukset koskevat Pirkanmaata, joka menettää 170 työpaikkaa.

Keski-Suomesta häviää 120 työpaikkaa, Kanta-Hämeestä 100 ja Pohjois-Savosta 50 työpaikkaa. Muissa maakunnissa vähennykset ovat tätä pienempiä.

Henkilöstön vähennykset luvataan hoitaa luonnollisella vaihtuvuudella ja tarjoamalla työtä muista puolustusvoimien yksiköistä. Irtisanomisilta ei kuitenkaan lehden mukaan kokonaan vältytä.

Työpaikkojen vähentäminen linjattiin, kun eduskunta hyväksyi turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon. Sen mukaan materiaalilaitoksen organisaatio uudistetaan vuoden 2008 alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme