Mainos
Mainos

Puolustusvoimien yt-neuvotteluista tehtiin rikosilmoitus

Puolustusvoimien yt-neuvotteluista on jätetty rikosilmoitus Helsingin poliisilaitokselle. Ilmoituksen on jättänyt Aliupseeriliiton puheenjohtaja Petteri Leino.

— Tämä oli niin merkittävä asia, että emme nähneet muuta vaihtoehtoa. Meidän näkökulmastamme yt-lakia ei ole noudatettu ja silloin rikosilmoitus on ainoa vaihtoehto, Leino sanoo.

Puolustusvoimat päätti viime viikolla yhteistoimintamenettelyn helmikuussa alkaneesta puolustusvoimauudistuksesta. Uudistuksen myötä puolustusvoimista vähennetään 2200 tehtävää.

Rikosilmoitus valtion neuvotteluista on erittäin harvinainen.

— Meidän tietojemme mukaan valtion yt-lain voimassaoloaikana ei ole aiemmin tehty valtiota vastaan rikosilmoitusta, Leino sanoo.

Laki yhteistoiminnasta valtion virastoissa ja laitoksissa on peräisin vuodelta 1988.

Rikosilmoituksen perusteluina Leino listaa useita eri seikkoja. Leinon mukaan neuvotteluista ei saatu tarvittavia tietoja, puolustusvoimauudistuksen vaihtoehdoista ja perusteista ei neuvoteltu, kirjallista neuvotteluesitystä ei tullut, eikä neuvotteluissa syntynyt yksimielisyyttä siitä, mitä neuvotteluista kirjataan ylös.

Pääkysymys on se, noudatettiinko puolustusvoimien yt-neuvotteluissa yt-lakia.

— Rikosilmoituksen tekeminen kertoo siitä, että valtio ei ole kovin kiinnostunut käymään aidosti yt-neuvotteluja vaan se on enemmän ollut pakkopullaa, sanoo valtiosektorin neuvottelupäällikkö Kristian Karrasch.

Asiasta on aikaisemmin uutisoinut Iltalehti.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot