Mainos
Mainos

Puolustusvoimille uusia aseita

Ilmatorjuntajoukot ovat saaneet käyttöönsä vuoden alusta myös sodan ajan it-rykmenttien kalustosta puuttuneen tutkan. Hankinnan arvo on 45 miljoonaa markkaa, josta kotimainen osuus on yli puolet.

Uusi tutkalaitteisto soveltuu erityisesti matalalla toimivien heijastuspinnaltaan pienten maalien havaitsemiseen "raskaasti häirityssä ja välkkeisessä mittausympäristössä". Tutkalaitteisto liittyy kotimaassa valmistettuun, tietokonepohjaiseen tulenkäytön johtamisjärjestelmään, Johtokeskus 90:een.

Uudet ohjukset esiteltiin Hyrylässä

Puolustusvoimat on saanut käyttöön myös ensimmäiset huippumodernit BUK-ohjuksensa. Venäjältä ostettu ensimmäinen ohjusyksikkö on koulutuskunnossa Ilmatorjuntarykmentissä Hyrylässä, jossa se tänään esiteltiin. Uusi aluetorjuntajärjestelmä tulee pääkaupunkiseudun suojaksi.

Ilmatorjunnan tarkastajan, eversti Kalervo Sipin mukaan Suomen ilmatorjunta on hyvässä mallissa, jossa se ei ole rauhan aikana vielä koskaan ollut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme