Mainos
Mainos

Puolustusvoimille uusia ohjuksia

Puolustusvoimien materiaalilaitoksen esikunta pitää uutta ohjusta huippunykyaikaisena. Vastaava järjestelmä on myyty myös Britanniaan ja Ruotsiin.

Puolustusvoimat hankkii uusia panssarintorjuntaohjuksia lähitorjuntaan. Uudet NLAW-ohjukset toimittaa vuosina 2008-2009 ruotsalainen Saab Bofors Dynamics Ab. Hankinnan arvo on 38 miljoonaa euroa.

Kyse on olalta ammuttavasta panssarintorjuntaohjuksesta, jonka tehokas ampumaetäisyys on enimmillään 600 metriä. Näiden lähipanssarintorjunta-aseiden hankinta liittyy operatiivisten joukkojen kehittämisohjelmaan.

Puolustusvoimien materiaalilaitoksen esikunta pitää uutta ohjusta huippunykyaikaisena. Itse ohjus lentää noin metrin tähtäyslinjan yläpuolella. Alaspäin suunnattu ontelopanos iskee vaunun kattorakenteisiin, jotka ovat heikommin suojattuja kuin keula ja kyljet.

Pimeätaistelua varten asejärjestelmään voidaan liittää erillinen pimeätähtäin. Järjestelmä painaa ammuntakunnossa 12,5 kiloa.

Britanniassa ja Ruotsissa sama ohjus

Puolustusministeriö lähetti vuonna 2004 panssarivaunujen lähitorjuntaan sopivista ohjuksista tarjouspyynnöt ruotsalaiselle Saab Bofors Dynamicsille NLAW-järjestelmästä ja saksalaiselle Dynamit Nobel Defencelle Panzerfaust 3 IT 600 -järjestelmästä.

Järjestelmät pisteytettiin tarjousten, kenttäkokeiden ja testiammuntojen perusteella. Ruotsalainen järjestelmä todettiin edullisemmaksi.

Vastaava järjestelmä on myyty myös Britanniaan ja Ruotsiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot