Mainos
Mainos

Puolustusvoimissa valmistellaan uutta selontekoa

Puolustusvoimat on aloittanut turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon edellyttämien rakennemuutoksen yksityiskohtaisen valmistelun. Pääesikunnassa ollaan antamassa asiaa koskevaa suunnittelukäskyä vielä tänään.

Vuoden 2001 selonteon mukainen rauhanajan organisaation kehittäminen sisältää asevarikon lakkauttamisen Iisalmessa, Orivedellä, Sääksjärvellä, Vammalassa ja Jyväskylän maalaiskunnassa. Edelleen lakkautetaan Varsinais-Suomen iltatorjuntarykmentti, ja sen koulutus siirretään Panssariprikaatiin Parolaan.

Hangon rannikkopatteristo lakkautetaan ja Itäisen maanpuolustusalueen ilmatorjuntakoulutus siirretään Haminasta Karjalan prikaatiin Vekaranjärvelle. Lisäksi tarkistetaan Turun rannikkopatteriston ja Tammisaaressa sijaitsevan Raaseporin rannikkotykistöpatteriston toimintoja.

Puolustusvoimien koulutusorganisaation keskittämistä jatketaan ja maavoimien valmiusyhtymien koulutusedellytyksiä parannetaan Kainuun prikaatissa, Karjalan prikaatissa ja Porin prikaatissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme