Mainos
Mainos

Purjevene ajoi karille Ahvenanmaalla — "Köli irti?"

Purjevene on ajanut illalla rajusti karille Ahvenmaan saaristossa Degerbyn länsipuolella.

Meripelastuskeskus vastaanotti suomalaisen veneen hätähälytyksen VHF-järjestelmän kautta kello 18.24.

Veneeseen tulvi vettä ja se oli kallistunut voimakkaasti. Veneessä olijat pelkäsivät, että purjeveneen köli oli irronnut. Vaarana oli veneen uppoaminen ja veneessä olevien kahden henkilön ja koiran joutuminen veden varaan.

Meripelastuskeskus hälytti tehtävään meripelastushelikopterin Turusta, Kökarin merivartioaseman ja vartilaiva Tursaksen partioveneet sekä Ahvenanmaan meripelastusyhdistyksen pelastusalus Rescue Lionin.

Yksiköt pelastivat veneessä olijat pahoin kallistuneesta veneestä, joka seisoi kiven päällä. Kukaan ei joutunut veden varaan. Henkilöiden pelastamisen jälkeen purjeveneen irrotettiin karilta. Veneen köli ei ollut irronnut vaan alus kellui itse irrotuksen jälkeen.

Vene hinattiin Ahvenanmaan Långnäsiin turvasatamaan. Onnettomuuden sattuessa lounaistuuli puhalsi 6,5 sekuntimetrin voimakkuudella. Alkoholilla ei ollut osuutta haverissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme