Mainos
Mainos

Puskurineuvotteluja jatketaan sunnuntaina

Työmarkkinajärjestöjen väliset neuvottelut Emu-puskureista jatkuvat sunnuntaina. Puskureista keskusteltiin tänään, mutta mitään ratkaisevaa edistymistä ei tapahtunut.

Neuvotteluissa keskityttiin tänään lähinnä perusselvityksiin. Työmarkkinapiireissä ei uskota järjestöjen löytävän yhteistä linjausta puskureista kovin pikaisesti.

SAK toivoisi asian ratkeavan ennen valtuustonsa kokousta, joka pidetään 21.-22. marraskuuta. SAK:n on silloin tarkoitus päättää Emu-kannastaan. STTK aikoo ottaa kantaa Suomen Emu-jäsenyyteen valtuustossaan 27. marraskuuta.

Emu-puskurilla tarkoitetaan rahastoa, johon kerättäisiin varoja suhdannevaihteluiden tasaamiseen Euroopan talous- ja rahaliiton jäsenyydessä.

Järjestöt yrittävät sopia puskureista siten, että rahasto koottaisiin työttömyysturva- ja työeläkejärjestelmien ympärille. Viime viikkoina on kokoontunut vain työttömyysvakuutusryhmä. Henkilöstörahastojen varaan rakentuvista puskureista ei ole neuvoteltu syyskuun jälkeen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme