Mainos
Mainos

Putin Kultarannassa: Älkää muuttako mitään, suomalaisilta se onnistuu hyvin

Presidentit Putin ja Niinistö ovat tavanneet Naantalin Kultarannassa. He lausuivat lyhyet tervehdykset lehdistön edessä ennen vetäytymistään kahdenvälisiin keskusteluihin. Keskustelujen jälkeen on luvassa varsinainen lehdistötilaisuus.

Jo alustavissa kommenteissa kävi ilmi, kuinka erityislaatuinen tämä vierailu on. Putin ei ole vieraillut EU-maissa juuri lainkaan Krimin Venäjään liittämisen ja sitä seuranneen pakotejärjestelmän jälkeen.

Niinistö totesi maailman muuttuneen "ei erityisen hyvään suuntaan" ja totesi Putinilla olevan merkittävä rooli asian muuttamisessa.

Putin taas kiitteli, kuinka Kultarannassa ei ole mikään muuttunut, ja se on pelkästään hyvä asia. Putin myös totesi, että suomalaisilla on taito olla muuttamatta mitään. Kommentin voi nähdä liittyvän joko Kultarannan maisemiin tai sitten verhotummin ulkopolitiikaan.

Putin myös kiitteli, että hän oli saanut mahdollisuuden tällaiseen tapaamiseen.

Tässä presidenttien alkukommentit kokonaisuudessaan.

Presidentti Sauli Niinistö:

Arvoisa presidentti, hyvät herrat lämpimästi tervetuloa Kultarantaan. Viimeksi kävitte täällä kolme vuotta sitten. Silloinkin oli kaunis ilma. Täällä ei mikään ole muuttunut, mutta valitettavasti maailmalla on kyllä - eikä välttämättä mitenkään hyvään suuntaan. Siksi on tärkeää että pääsisimme hyvissä asioissa maailmalla eteenpäin, ja teillä on siinä merkittävä osa.

Presidentti Vladimir Putin:

Kiitos kovasti kutsusta, arvoisa Suomen tasavallan presidentti. Todella täällä kesäasunnolla ei juuri mikään ole muuttunut, ja se on erittäin hyvä asia. Todella kaunista. On todella parasta olla muuttamatta mitään. Suomalaisilta se onnistuu hyvin. Tietysti meillä on paljon puhuttavaa, ottaen huomioon nämä tapahtumat Euroopassa ja maailmassa. Puhumme myös meidän kahdenvälisistä suhteistamme. Olen erittäin iloinen, että olette antaneet minulle sellaisen mahdollisuuden.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme