Mainos
Mainos

Putin: Puutullien jäädyttämistä saatetaan jatkaa

Venäjä saattaa jatkaa puutullien jäädyttämistä vielä ensi vuonna. Maan pääministeri Vladimir Putin sanoi yhdessä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kanssa pitämässään lehdistötapaamisessa, että Suomi ja Venäjä pohtivat mahdollisuuksia yhteisymmärrykseen koivukuitu- ja haapapuun tullien osalta.

Putin korosti, ettei Venäjä halua tulleilla tehdä vahinkoa kenellekään, vaan vain hyvää itselleen kehittämällä omaa metsäteollisuuttaan. Venäjä ei hänen mukaansa halua kuitenkaan kehittyä muiden kustannuksella.

Suomen ja Venäjän pääministerien lyhykäinen tapaaminen Finlandia-talon Itämeri-kokouksen yhteydessä ei tuottanut varsinaisia uutisia. Vanhanen totesi, että kahdenväliset ajankohtaiset asiat käydään kunnolla läpi keväällä Suomessa pidettävässä pääministeritapaamisessa.

Vanhanen joutui vastaamaan venäläistoimittajien kysymykseen, milloin Suomen hallitus myöntää luvan Nord Streamin kaasuputkihankkeeseen. Vanhanen selvitti, että Suomen hallitus on päätöksensä jo syksyllä tehnyt ja lupaviranomaisen ratkaisua odotetaan lähipäivinä. Hän korosti, ettei Suomen hallituksella ole tietoa siitä, mikä ratkaisu on.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme