Mainos
Mainos

Putin saapui Krimille – "liitos Venäjään osa historiallista totuutta"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on saapunut Sevastopoliin Krimille. Tämä on Putinin ensimmäinen vierailu alueelle sen jälkeen kun Krim liitettiin Venäjään.

Putin saapui Krimille suoraan Moskovasta, missä hän otti aamupäivällä vastaan vuotuisen voitonpäivän paraatin. Presidentti ylisti Punaisella torilla armeijaa. 

– Tänään tunnemme erityisen voimakkaasti, mitä merkitsee olla uskollinen isänmaalle ja kuinka tärkeää on nousta puolustamaan sen etuja, Putin sanoi hurraa-huutojen säestyksellä.

Putinin mukaan Krimin liittäminen Venäjälle on "vahvistanut historiallisen totuuden".

Putin osallistuu myös Sevastopolissa voitonpäivän juhlallisuuksiin kuten paraatiin. Hänen on määrä tavata myös veteraaneja ja osallistua konserttiin, kertoo uutistoimisto Interfax.

Venäläismedia uutisoi, että Sevastopolissa järjestettiin jo aamulla suuri sotilasparaati. Rossijskaja Gazetan mukaan kaupungissa järjestetään iltapäivällä vielä merellinen sotilasparaati, johon liittyy myös lentonäytös.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme