Mainos
Mainos

Putinista tuli esiin lämmin puoli Turun-vierailulla

Turussa ollaan tyytyväisiä Venäjän päämiehen Vladimir Putinin eilisen vierailun sujumisesta.

Putin ja presidentti Sauli Niinistö osallistuivat Turun ja Pietarin kaupungin ystävyyskaupunkisopimuksen 60-vuotisjuhlallisuuksiin.

Aikataulun venymisestä huolimatta molemmat presidentit osallistuivat myös kaupungin vastaanotolle purjelaiva Suomen Joutsenella.

– Jonkin verran meitä jännitti se, että pääseekö Putin Suomen Joutsenelle, koska aikataulu oli venähtänyt niin paljon. Oli iloinen yllätys, että molemmat presidentit tulivat paikalle ja viettivät siellä aikaa, sanoo Turun kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen.

Putinilla on Turkuun pitkät suhteet, sillä hän toimi 1990-luvun alkupuoliskolla Pietarin kansainvälisistä suhteista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana.

– Hänellä on niiltä ajoilta vanhoja tuttuja, joita hän tervehti todella lämpimästi. Eli hänestä tuli esiin sellainen lämpöinen puoli lämpöisenä iltana, kuvailee Akkanen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme