Mainos
Mainos

Putkaan joutuneiden vartiointi oli yli kymmenen vuotta perustuslain vastaista

Pohjois-Karjalan poliisilaitos on toiminut yli 12 vuotta perustuslain vastaisesti, kun se on ulkoistanut putkaan joutuneiden vartioinnin yksityiselle vartiointiliikkeelle Kiteen, Lieksan ja Nurmeksen poliisiasemilla.

Syyksi poliisilaitos on ilmoittanut pitkät kuljetusmatkat ja poliisipulan. Eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen mukaan yksityinen vartiointiliike ei kuitenkaan voi korvata viranomaisia kiinni otettujen vartioinnissa.

Perustuslain mukaan poliisin suojissa olevien vartiointi on julkinen hallintotehtävä, todetaan kanteluratkaisun perusteluissa.

Asiasta oli kannellut oikeusasiamiehelle yksityishenkilö.

Ilta- ja yöaikaan pienemmillä poliisiasemilla on säilytetty vuosittain 1 100:aa kiinni otettua. Yksityisvartiointijärjestely lakkaa sopimuksen päätyttyä helmikuun alussa.

Pohjois-Karjalan poliisi aikoo vastedes kuljettaa kaikki maakunnan alueella kiinni otettujen pääpoliisiasemalle Joensuuhun tai järjestää vartioinnin palkkaamalla virkasuhteisia vartijoita yhdelle tai useammalle poliisiasemalle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme