Mainos
Mainos

Putkaan tuodut entistä huonokuntoisempia

Ongelmien taustalla on tutkijan mukaan lisääntynyt huumeidenkäyttö ja viinaveron alennus.

Juoppoputkan asiakkaat ovat entistä huonokuntoisempia. Putkaan tuotavien joukossa on nykyisin myös nuoria huumeidenkäyttäjiä sekä mielenterveysongelmista kärsiviä ihmisiä.

Helsinkiläisiä juoppoputkan kanta-asiakkaita tutkinut Poliisiammattikorkeakoulun tutkija Tanja Noponen kertoo, että epäyhtenäisen ryhmän taustalla on lisääntynyt huumeidenkäyttö ja viinaveron alennus.

- Kun ennen henkilöt joivat nimenomaan halpoja makeita viinejä, niin nyt ne ovat vaihtuneet halpaan viinaan, mikä taas näkyy ihmisten kunnossa, Noponen summaa.

Noposen mielestä juoppoputkan sijaan rauhalliset kanta-asiakkaat pitäisi ohjata pikemminkin asuntoloihin tai selviämisasemille.

- Henkilöiden aiempaa huonompi kunto alleviivaa sitä, että he tarvitsevat ehdottomasti nimenomaan terveydenhoidon henkilökuntaa varmistamaan, että he eivät esimerkiksi kuole sinne putkaan.

Poliisi suorittaa keskimäärin 100 000 päihtyneiden kiinniottoa vuodessa, näistä 15 000 Helsingissä. Kanta-asiakkaaksi luetaan henkilö, joka on viety juoppoputkaan vuoden aikana kuusi kertaa tai useammin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme