Mainos
Mainos

Putkiasentajien lakkouhka väistyi

Rakennusliitto on perunut LVI-asentajien lakon Uudellamaalla. Sopu löytyi myös pitkään jatkuneeseen kiistaan ulkomaalaisten LVI-asentajien palkkauksesta.

SAK:lainen Rakennusliitto kertoi päässeensä aamuyöllä työsopimusneuvotteluissa työnantajapuolen kanssa sopuun. Näin ollen LVI-asentajien tänään puolilta päivin alkavaksi suunniteltu lakko peruuntuu.

Neuvoteltu sopimus koskee vain vuoden 2005 palkkoja. Osapuolten mukaan ratkaisu noudattanee yleistä linjaa. Lisäksi siinä sovittiin liittojen välillä pitkään jatkunut kiista ulkomaalaisten LVI-asentajien palkkauksesta.

Toteutuessaan lakko olisi alkanut puolitapäivin ja se olisi koskenut noin 1500 LVI-asentajaa. Putkiasentajien, putkieristäjien ja ilmastointiasentajien lakko olisi pysäyttänyt tai ainakin hidastanut rakennustöitä useimmilla Uudenmaan työmailla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot