Mainos
Mainos

Putkimiehille ylityökielto sopimuskiistan vuoksi

Talonrakennusalan työntekijä- ja työnantajaliitto eivät päässeet sopuun yöllisissä neuvotteluissaan lvi-asentajien työehtosopimuksesta.

Rakennusliitto on julistanut talonrakennusalalle ylityökiellon.

Syynä on se, että työntekijöitä edustava Rakennusliitto ja työnantajien LVI-Tekniset Urakoitsijat eivät päässeet sopuun lvi-asentajien työehtosopimuksesta.

Ylityökielto tarkoittaa sitä, että Rakennusliittoon kuuluvat putki- ja ilmastointiasentajat sekä putkieristäjät tekevät töitä vain kello 7-16:n välisenä aikana. Kielto koskee noin 5000:ttä alan työntekijää.

Neuvotteluiden kiperin kiistakapula on ollut tilaajavastuujärjestelmä, joka edellyttää, että urakan edelleen ketjuttanut LVI-yritys vastaisi aliurakoitsijan tai vuokrayrityksen työntekijöiden palkkasaatavista. Rakennusliiton mukaan tällainen järjestely vähentäisi alaa vaivaavaa harmaata taloutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot