Mainos
Mainos

Putkimiesten työehdoista sopuun

Putkimiesten työehdoista syntyi myöhään illalla sovinto. Työehtosopimus koskee putkimiesten lisäksi ilmastointiasentajia ja eristäjiä. Rakennusliitto lopettaa välittömästi alalle julistetun ylityökiellon.

Rakennusliitto ja LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU saavuttivat keskiviikkoiltana neuvottelutuloksen putki- ja ilmastointiasentajia sekä eristäjiä koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa.

Rakennusliitto lopettaa välittömästi alalle julistetun ylityökiellon ja peruu kaikki muut neuvottelujen vauhdittamiseksi aiotut työtaistelutoimet.

Keskeisenä kiistanaiheena ollut niin kutsuttu tilaajien vastuu sovittiin työehtosopimukseen niin, että uutta tilaajanvastuulakia rikkovat työnantajat joutuvat vastuuseen alihankkijoiden työntekijöiden palkkasaatavista.

Palkankorotukset sovittiin rakennusalan yleisen linjan mukaisesti 2,2 prosentin kustannusvaikutuksella.

Kummankin osapuolen hallinnot käsittelevät vielä neuvottelutuloksen kokouksissaan maaliskuun loppupuolella. Työehtotoimitsija Kimmo Palosen mukaan kyseessä on muodollisuus, eikä ole syytä olettaa, että osapuolet eivät hyväksyisi neuvottelutulosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot