Mainos
Mainos

Putoaako kahvin hinta vihdoin?

Kahvin hinta on ollut kovassa nousussa viime vuosien aikana. Kahviyhtiö Meiran osto- ja laatupäällikkö Atte Salomaa kertoo korkean hinnan johtuvan useasta seikasta.

– Lähinnä syy on siinä, että pari vuotta sitten Kolumbian kahvisato jäi pieneksi, ja Väli-Amerikan kahveista tuli pulaa. Tämän seurauksena kahvin hinta lähti nousuun.

Myös talouden taantumalla on tekemistä kahvin korkean hinnan kanssa. Salomaa kertoo, että taantuman aikana osa sijoitusrahastoista on siirtänyt sijoituksiaan raaka-aineisiin.

Salomaa kertoo, että kahvin hinta on ollut koko 2000-luvun ajan tasaisessa, mutta rauhallisessa nousussa. Suurin piikki nousuun on kuitenkin ilmaantunut juuri muutaman viime vuoden aikana. Tällä hetkellä kahvin hinta on myös Salomaan mukaan erittäin korkealla.

Kahvin hinnan kohtalo selvinnee kuluttajille ja kahviteollisuudelle seuraavien kuukausien aikana. Salomaa kertoo, että pian tulee varmuus siitä, minkälainen Brasilian kahvisadosta on tulossa. Sadon suuruus vaikuttaa sijoitusrahastojen tekijöiden ostopäätöksiin ja näin ollen myös kahvin tulevaan hintaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot