Mainos
Mainos

Putoamisvaarassa olevat kansanedustajat vaikenevat - vain Kiljunen kommentoi kannatuslukuja

Putoamisvaarassa olevat kansanedustajat vaikuttavat olevan sekä huolissaan että ihmeissään eilisen tutkimuksen paljastamista kannatusluvuista Uudenmaan vaalipiirissä.

MTV3:n ja Suomen Lehtiyhtymän pääkaupunkiseudun lehtien eilen julkaiseman tutkimuksen mukaan eduskuntaan nousisi Uudeltamaalta seitsemän perussuomalaiskansanedustajaa. Samalla kolmen tällä hetkellä suurimman puolueen paikoista olisi sulamassa huomattava osa.

Esimerkiksi SDP:n Kimmo Kiljunen on vaarassa pudota, sillä tutkimuksen mukaan hän kisaa viimeisestä paikasta Heta Ravolainen-Rinteen kanssa.

Kiljunen myöntää olevansa huolissaan - ei vain omasta asemastaan, vaan myös perussuomalaisten nousukiidosta.

- Omalta osaltani olen tietenkin huolestunut, tottakai, koska tässä rajalla ollaan. Olisin kuitenkin todella häkeltynyt, jos yksikään vantaalainen sosialidemokraatti ei menisi läpi näissä eduskuntavaaleissa. Ja kun itse olen istuva kansanedustaja, odotan tietenkin, että se olen minä, Kiljunen kuitenkin hehkuttaa.

Kiljunen: Vielä on toivoa

Hän myöntää tuskailleensa tuoreiden galluplukujen takia heti niiden julkistamisen jälkeen.

- Meidän sosiaalidemokrattien täytyy nyt todella keskittyä vaalityöhön Uudellamaalla. Jos saamme seitsemän paikkaa, silloin uskon olevani mukana. Sosiaalidemokraattien historiassahan tällainen vaalitulos olisi kuitenkin surkein mahdollinen - vain kuusi paikkaa, ihmettelee Kiljunen.

Tulokseen vaikuttaa Kiljusen mukaan perussuomalaisten kova nousu.

- Katsotaan kuitenkin, kun päästään sisälle asiakysymyksiin, kuinka suunta muuttuu. Vaaligallupit ovat aina suuntaa-antavia, tottakai, mutta ikävää niissä on se, että niillä on myös ohjaavaa vaikutusta ihmisten äänestyskäyttäytymiseen, hän harmittelee.

Väyrynen ja Forsius hiljaa

Myös keskustan kansanedustaja, ministeri Paavo Väyrynen on vaarassa tippua Uudenmaan vaalipiirissä. Tutkimuksen mukaan Paavo Väyrynen kisaisi viimeisestä paikasta Kyösti Haukipuron kanssa.

Yritimme tavoittaa Väyrystystä, mutta hänen lehdistöavustajansa Katri Kulmunin välittämän tiedon mukaan ministeri ei ole kiinnostunut kommentoimaan tuoreita lukuja millään tavalla.

Myöskään kokoomuksen mahdollinen putoaja, kansanedustaja Merikukka Forsius ei vastannut soittopyyntöihin. Forsius on putomisvaarasa yhdessä Sanna Lauslahden kanssa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme