Mainos
Mainos

Puualan ahdinko koskettaa myös muita aloja

Puunkorjuuyrityksillä on edessään alan historian synkimmät ajat. Puunkorjuu on pysähtymässä historiallisesti kesken talven, koska puuta on varastoissa loppukesään saakka.

Koneyrittäjien liiton varatoimitusjohtaja Simo Jaakkola arvioi, että konkurssiuhan alla on alle neljäsosa puunkorjuualan yrityksistä.

- Tämä koskee toki myös muita aloja, kuten koneyrittäjiä, kuljetusyrittäjiä, polttoaine- ja tarvikemyyjiä, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Jaakkola lisää.

Jaakkolan mielestä Suomi suhtautuu taantumaan nyt eri tavalla kuin 1990-luvun alussa - ollaan joustavia ja henki on ihan toisenlainen, kun ennen leikattiin esimerkiksi valtion menoja.

Hakkuukoneille ei välttämättä löydy töitä, mutta ihmisille saattaa löytyä. Metsänhoitorästejä on olemassa ja energiapuun korjuu on kasvava ala.

- Eivät nämä missään tapauksessa korvaa ainespuun vajausta, mutta onhan se tyhjää parempi, Jaakkola sanoo.

Suomalaisia on usein ollut töissä myös ulkomailla korjaamassa puita myrskyjen jäljiltä. Nyt Ranskassa sattuneen myräkän jäljille ei kuitenkaan ole lähtenyt yhtään suomalaista, koska puu ei mene kaupaksi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot